Fortsatt intresse för projekt Kolmården

Det kom in en hel del nya och gamla ufoobservationer under UFO-Sveriges projektvecka i Kolmården. Så denna vecka har gått åt till att svara var och en som rapporterade in per rapportcentralen, genom mejl och telefon. Jag har även ringt upp några stycken som haft observationer av föremål som man misstänker kan vara ett ufo. Ett par väldigt intressanta rapporter som rör främmande föremål som jag kommer att skriva om här på bloggen när jag vet mer.

För projektets del är insamlingsveckan bara början. Vi ska nu analysera det vi fått in. Flera observatörer ska ringas upp och så ska vi fixa fältundersökningar där vi tillsammans med observatören besöker den plats där man såg ett misstänkt ufo. Sedan ska allt sammanställas och publiceras så att alla kan läsa vad vi hörde och vad vi kom fram till. Den första stora titten kommer i UFO-Aktuellt nr 3 2015. Även i vår tidning Rapport-Nytt ska man kunna läsa om projektet under hösten.

Eftersom projekt Kolmården inföll veckan för meteorregnet Perseiderna var det också många som tittade upp mot natthimlen för att se efter vackra stjärnfall. Det i kombination att man läste om UFO-Sverige i tidningar och annan media, fick en del att höra av sig som annars inte känt till att UFO-Sverige finns. Att man syns och hörs i media är således bra för oss som gärna vill att man hör av sig om man sett något man inte kan förklara rätt upp och ner.

Och medieintresset för projekt Kolmården är fortsatt aktuellt. Igår morse var jag per telefon med i Aftonbladet TV där jag fick tillfälle att berätta en aning om UFO-Sveriges arbete. Ett några minuter långt inslag som fick rubriken ”Boende i Kolmården fick besök av UFO-Sverige”.

I helgen kommer även en större artikel om projekt Kolmården i Södermanlands Nyheter. Den tidningen skrev också en hel del om UFO-Sveriges arbete både före och under projektveckan.

Gruppbild projekt KolmårdenGruppbild på (nästan) alla deltagare i projekt Kolmården. Ett stort tack till er alla för att ni gjorde projektveckan möjlig. 

Annonser