Projekt Kolmården dag 4

På fredagen den 14 augusti gick Projekt Kolmården in i sin sista fas. Med en grupp deltagare mindre än tidigare dagar så ändrades planerna en aning. Istället för att bara koncentrera oss längs gamla riksvägen mellan Nyköping och Norrköping så följde vi också upp en mängd tips som kommit in under dagarna. Även vägarna norr om Nävekvarn och längs Nävsjön betades av eftersom vi pratat med ett flertal observatörer där i krokarna som velat berätta vad de varit med om. Så det kunde finnas fler personer längre ut i småbyarna där som också sett fenomen.

För min del avslutades själva insamlingen av ufoobservationer vid 17.00 tiden högst uppe på Gullängsberget intill Bråviken.

Vy från GullängsbergetI Bergshamra utanför Nyköping fick jag och Amanda Berglund ett tips på att berget förr i tiden gick under öknamnet ”UFO-berget”. Där hade man visst sett mycket. Nu var det nog ett tag sedan men det kunde kanske ge något att styra kosan till Uttervik och Västra Kovik och höra med närboende.

IMG_8468Vid toppen på Gullängsberget ligger ett forntida gravröse vars legend gör gällande att en viking av betydelse begravdes här.

Solen gassade hela fredagen och på kvällen väntade middag på UFO-Sveriges projekthögkvarter på Jogersö. Efter det städning, packning och sömn. Avgång hem till vardagen lördag morgon bitti.

De fyra dagarna som UFO-Sverige samlat in observationer av märkliga himlafenomen i Kolmårdentrakten är förresten bara början. Projektet går nu in i en andra fas där allt vi samlat in ska bearbetas och analyseras. Resultaten kommer att presenteras så fort vi blir klara, det först och främst i UFO-Sveriges tidning UFO-Aktuellt.

Ett stort tack till alla deltagande i projektet och ett lika stort tack till alla ni som berättade för UFO-Sverige vad ni varit med om. Utan er alla hade det inte blivit något Projekt Kolmården.

Annonser