Projekt Kolmården dag 2

Dag två av UFO-Sveriges Projekt Kolmården – onsdag 12 augusti – utspelades i samhället Nävekvarn med omnejd. Stället ligger mitt i Kolmårdens djupa skogar och genom tidigare ufoobservationer ett högintressant område för ufologen.

UFO-Sverige i Nävekvarn

Grupp 4 började knacka dörr i centrala Nävekvarn. 

Fyra grupper åkte och gick hela dagen runt och knackade dörr i syfte att samla in tidigare orapporterade ufoobservationer. Vi samlade även in berättelser och upplevelser av andra fenomenologiska händelser. Varsel och spökfenomen var det flera som märkt av.

För grupp 4 gav denna dag mer resultat än gårdagen. Den grupp jag var del av samlade in 8 intressanta observationer av både ufofenomen och andra egendomliga fenomen.

Det blev också för min del två pressintervjuer bokförda. Jag blev intervjuad på engelska av Radio Sweden och så följde Södermanlands Tidning med i hasorna. De gjorde ett stort uppslag som enligt reportern skulle komma i den tidningen på lördag.

UFO-Sverige i Nävekvarn 2015

Katarina Hampusson tillsammans med journalisterna från Södermanläns Tidning.

Nävsjön

Dagen avslutades för grupp 4:s del vid Nävsjön 6 kilometer utanför Nävekvarn där vi badade och drack kaffe.

Vid Nävsjön träffade vi på en av sjöns tillsyningsmän som berättade om en mycket intressant observation han varit med om när han fiskade vid sjön. Vi fick även uppgifter om fler personer som sett tidigare för oss okända ufoobservationer kring sjön som vi kommer att följa upp under kommande projektdagar.

Oxelö krog

På kvällen efter ett hårt dagsverke samlades UFO-Sveriges projektdeltagare på Oxelö Krog i Oxelösund. Där väntade beställd god mat.

UFO-Sverige vid Oxelö Krog

Imorgon torsdag letar vi nya observationer närmare Oxelösund.

Annonser