Projekt Kolmården dag 1

Då har Projekt Kolmården startat.

Runt klockan 11.00 samlades alla fyra grupperna vid Krokeks järnvägsstation. Där väntade två tv-team – ett från SVT Östnytt och ett från Norrköpings Tidningar. De skulle inledningsvis följa med UFO-Sveriges dörrknackning för att göra sina reportage om projektet.

IMG_8244Jag och Katarina Hampusson i grupp 4 tillsammans med NTs reportar utanför Krokeks kyrka. 

 

Det har för övrigt varit bra med mediebevakning inför projektet och det fortsätter under. Imorgon är nya intervjuer inbokade. Reportaget som Norrköpings tidningar gjorde finns att läsa här: UFO-koll i Kolmården. Där kan man även se ett webb-tv inslag från projektet.

Dagen blev arbetsam. Grupperna knackade dörr på designerade områden och vi fick in flera rapporter om allt från egendomliga ljusfenomen till spök- och varselfenomen.

IMG_8247UFO-Sveriges Carl-Anton Mattsson från Nyköping kom och hälsade på campingen. Med sig hade han fyra ufoobservationer som rapporterats in till honom under dagen. En observation inträffade igår kväll när en man ute på gösfiske utanför Nyköping hörde ett egendomligt ljud som tycktes följa något som gick över sjön. 

Vid klockan 18.30 var de flesta grupper tillbaka på campingen. Middagen serverades vid 19.00 och det blev pasta och köttfärssås.

IMG_8255Välförtjänt middag på kvällen.

Under kvällen spanade vi upp mot den gnistrande stjärnhimlen och såg ISS och ett flertal vackra perseider (stjärnfall).

Imorgon blir det samhället Nävekvarn med omnejd som får besök av UFO-Sverige.

Annonser