Årsmöte och ufo-expo i Trollhättan

UFO-Sveriges riksstämma

I lördags var så dags för UFO-Sveriges riksstämma i Trollhättan, med årsmöte för medlemmar och ufo-expo öppet för allmänheten. UFO-Sveriges styrelse och flera medarbetare höll på halva fredagen och hela lördagen med allt arbete det innebär.

Efter att årsmötet och ett konstituerande möte klarats av öppnade portarna för allmänheten att se på den stora utställningen. Ett speciellt dragplåster i år var det älgkranium som en gång satt i den berömda ”ufo-älgen” som i augusti 1988 hittades avliden uppe på Hunneberg. Dödsorsaken var inte helt självklar i den bemärkelsen att den unga älgtjurens fyra ben knäckts på ett sätt som dåtidens konsulterande expertis i Sverige inte kunde förstå hur det kunnat ske. ”Ufo-älgen” skrevs det flitigt om i lokaltidningen hösten 88 och jag tog upp historien bakom det lokala mysteriet under mitt föredrag som behandlade ufoobservationer i Trestadsområdet.

Ufo-älgens älgkranium

Ett stort tack till Jörgen Bengtsson som lånade ut ”ufo-älgens” kranium till utställningen.

Idag misstänker de allra flesta att älgen dog av ett blixtnedslag och inte att den fallit eller tappats ner från ett flygande tefat som Elfsborgs Läns Allehanda tyckte var den teori som var mest publikfriande att skriva om vid tiden för händelsen. Men helt klart är händelseförloppet som följde spekulationer och undersökningar kring älgen en intressant historia och stycke lokalhistorik sett ur det egendomligas horisont.

Ett femtiotal betalande besökande summerade UFO-Sveriges dag i Trollhättan. Då hade man sett den stora utställningen, köpt böcker och tidningar, käkat korv och lyssnat på någon av föredragen eller den efterföljande frågestunden. Nästa år anordnas för övrigt ufo-expo i Linköping. Exakt datum är inte bestämt ännu men det torde bli lagom till våren 2016, en lördag i maj.

Årsmötet fortsätterÅrsmöte i TrollhättanÅrsmötet leddes av Clas Svahn och det raska tempot gav även tid och tillfälle för närvarande UFO-Sverige medlemmar att komma med många förslag hur vi ska bli bättre på att locka nya intresserade medarbetare in i organisationen. Goda förslag som styrelsen tar med sig in i nästkommande verksamhetsår.

Föredraget fortsätter i Trollhättan

Frågestund i TrollhättanDen avslutande frågestunden hölls under regnbågen och det blev en spridd skur med frågor och funderingar kring både det ena och det andra. Allt som allt en lyckad riksstämma i Trollhättan. Tusen tack alla goa medarbetare i UFO-Sverige 🙂

Annonser