Det allra senaste i svensk ufologi

Solsken och värmebölja gör årets sommar till en riktigt hängmattesommar. Men som vanligt inkommer mindre ufo-rapporter under sommarmånaderna. Den enklaste förklaringen till det är att folk har semester och ledigt. Det blir inte så viktigt att rapportera in vad man sett till UFO-Sverige och så är det ljust uppe på himlen också. Ljusskenen ter sig inte lika klara och spektakulära och man kanske inte reagerar så mycket på det man eventuellt får syn på.

Men när hösten knackar på dörren brukar det skramla till i UFO-Sveriges inrapporteringskorg. Augusti och september gör mörkare sensommarkvällar och därmed fler observationer av allehanda ljusprickar och ufos.

I hängmattan går det dock utmärkt att läsa det allra senaste inom svensk ufologi. Både Rapport-Nytt och UFO-Aktuellt har i veckorna utkommit på färskt tidningsblad.

20140801_151413

I Rapport-Nytt nr 3 2014 kan man bland annat läsa om:

UFO-Sveriges riksstämma 2014 – Mats Nilsson rapporterar om hur det var på årets riksstämma i Östersund.

Ufologi med inriktning på sakfrågan – Johan Gustavsson tar upp några forskningsmetoder som går att tillämpa på ufofenomenet.

Varifrån kommer vi? – Kaj Hahne om History Channels program kring forntida ufobesök.

Och en sammanställning av hitintills inkomna uforapporter under året går också att studera.

20140801_151352

I UFO-Aktuellt nr 2 2014 kan man bland annat läsa om:

Okänt föremål över Kalmarsund – Johan Gustavsson har besökt Allvaret på Öland där han intervjuade Conny Johansson som i november 1989 såg ett biskviformat föremål som gav ifrån sig ett väldigt starkt sken.

Spökraketernas gåta – Ett helt kapitel ur Clas Svahns sprillans nya bok ”UFO-spökraketer, ljusglober och utomjordingar” som ges ut i höst.

De lysande klotets gåta – Christoffer Mossberg och Anders Skoglunds artikel om en märklig ufoobservation vid Stora Hålsjön vid Hyssna på 1960-talet.

Sjöjungfrur lever på film – Richard Svensson om ”mockumentärer”, ett slags fejkdokumentärer.

Dessutom: Presspegeln, Utblick, Rapportcentralen noterar samt en rapport från riksstämman i Östersund.

 

Annonser