Lyckad kurs utanför Kisa

20131019_111513

Vi i UFO-Sverige körde hårt i helgen. Den årliga kursen i ufologi/fältundersökning hölls på Föllingen Hotell utanför Kisa. Föredrag, god mat, trevliga samtal, kaffe och alldeles för lite sömn varvades från fredag kväll till söndag eftermiddag.

På lördagen var det tänkt att vi skulle gå igenom ufo-historien: från dimmig forntid till idag. Vi fick dock ge oss vid 70-talets början eftersom tiden inte räckte till. Det är verkligen en konst att hålla föredrag. Förberedelse är a och o, och det är svårt att hålla sig kort eftersom ämnet är så intressant. Det blir nog till att plocka upp tråden på nytt nästa år. Kursgården fick högt betyg av samtliga närvarande.

Gästföreläsare var Johan Marcopoulos från Rymdstyrelsen som talade om Tintin och rymden. Verkligen intressant, där man bland annat fick följa med upp på en uppskjutning från Esrange, upp i yttersta atmosfären.

På söndagen var det misstolkningar för alla nya kursdeltagare och för oss luttrade en sittning i att tolka ännu olösta fall. Johan Gustavsson höll också i en analys av en film från Vänersborg där man kan se två vita ”klot” som många misstänker för att vara fåglar.

Allt som allt var vi nästan 40 medlemmar på plats.

Det blev en spalt i Kindaposten om kursen. http://www.kindaposten.se/article/articleview/55276/1/71

20131019_205808

Annonser