Tips på en bra UFO bok

UFOs And Government - A Historical Inquiry (Front Cover) 1

UFOs and Government – A Historical Inquiry är titeln på en diger bok från 2012. Närmare bestämt 580 sidor fyllda med seriös dokumentation och analys rörande ufo-fenomen med startpunkt andra världskrigets slut. Flera ufologer har bidragit till pennan, bland annat UFO-Sveriges Clas Svahn, och samarbetet dem emellan gick under projektnamnet The UFO History Group.

Studier som tittat på en samlad ufo-historia, som tar ufo-fenomen på allvar, finns det få av. Som jag skrev i förra inlägget har det mesta som skrivits om ufos speglat en tro på utomjordingar. Ofta har dessa ufo-spekulationer tagit en religiös överton. Det eftersom mer eller mindre övertygande bevis för den utomjordiska hypotesen inte finns. Kvar har då en önskan blivit, en tro på att bilder och vittnesmål talar så övertygande att det måste vara utomjordingar som flyger omkring i olika slags farkoster.

Spekulationerna kring ufos = tefat kommer troligtvis hålla i sig än ett tag. Mer böcker kommer att skrivas om att utomjordingarna är här och att de är här för att … ja här kan man fylla i själv vad man tror, för varför finns det många slags gissningar på. Det finns gott om profeter som sprider budskapet. Och tron är så stark att det kan räcka med att se en blinkande ljuspunkt på natthimlen för att bli frälst. Men att tro är inte att veta.

Av vad vi hittills vet, kan vi dock komma sanningar närmre. Det finns i allt hitintills dokumenterat guldkorn – bilder, rapporter, undersökningar och framför allt observationer och vittnesmål, som talar om främmande föremål i skyn. Främmande eftersom källan ännu är oklar.

Men boken UFOs and Government tar som sagt avstamp i andra världskriget och följer historiken bakom ufo-fenomen genom modern tid. Modern dokumentation som berör ufos berättar en historia som är allt annat än erkänd. Det finns ting som förbryllat och förbryllar, som satt och sätter avtryck i samhället. Den militära organisationen är den del av olika regeringar som mest naturligt fått syssla med ufos. Kränkningar av luftrum tillfaller det militära ansvaret. Och man har letat och dokumenterat. Dokumentation som utgör mycket av vad vi egentligen vet om ufos idag.

Det är en bra bok, fylld med fakta och oumbärlig för den ufo-intresserades bokhylla. Det är mitt tips på en bra bok om UFOs. UFOs and Government tror inte, utan presenterar och analyserar det man vet. Det är här svaren på ufos källa finns och inte ute bland stjärnorna. Att tillskriva utomjordingarna äran är nog som att gå över ån och leta efter vatten i en öken.

Annonser

One comment

Kommentarer inaktiverade.