Ufo över kraftledning

En ny upplaga av UFO-Aktuellt – Nr 1 2o12 – finns nu i välsorterade tidningsbutiker. Bekvämast är dock att prenumerera på tidningen – klicka här och ta chansen du också.

I senaste numret kan man läsa och se bilder på konstiga föremål i luften: Över Huddinge i december 2011, Kristdala utanför Oskarshamn den 19 oktober 2010 och från högt ovanför bergen i Californien, en vacker septemberdag förra året.

Man kan även läsa om ett ”ufo över kraftledning”. Den observationen skedde julhelgen 2007, då en man som var ute och gick med sin hund i arla morgontimman såg ett fysiskt objekt, som svävade över en kraftledning. Platsen var skogen utanför Grängesberg, längs ett elljusspår. Observanten beskriver ufot som ”en hoptryckt glödlampa eller stor biskvi, på cirka tio meter”. Biskvin svävar iväg över träden och får på håll sällskap av två likadana föremål.

En intressant observation där det visst ska ha funnits ytterligare personer i trakten som sett flygande ljus man annars inte är van vid. Det ska bli spännande och se om UFO-Sveriges fältundersökare kan spåra upp fler observatörer.

Ufos över kraftledningar finns det faktiskt flera exempel på. Man kan ju tänka sig att där det finns kraftiga spänningar kan hända sällsamma saker vid gynnsamma tidpunkter, så att säga unika ”urladdningar” av energi, påverkad av väder, vind och tryck? Nu är ju jag ingen meteorolog eller fysiker, men som ufolog får man i alla fall pröva på att vara lite mer nyfiken om allt möjligt. Vetande om allt från naturliga fenomen till mänskliga, bör man som sådan ha någorlunda överblick på, för att inte missa de ledtrådar som kanske gör det möjligt att få en förklaring till en ufoobservation.

Men utan inrapporterade ufoobservationer, inget ufofenomen att gotta ned sig i. Det är observatörerna som gör det möjligt för mig, som nyfiken ufolog, och UFO-Sverige att få fakta kring ufofenomenet.

Har Du sett något egendomligt du tror kan ha med ufofenomenet att göra? Tveka inte och hör av Dig till UFO-Sveriges Rapportcentral.

Annonser

One comment

  1. Jo, jag har sett ett par liknande fenomen. Dels något som jag tog för Närlys i förska skedet, trodde att någon snott ett sådant och firade, men när de kom ner på 3-5 meters höjd vid Karlsbergskanalern accellererade det och drog iväg längst vattnet, steg när det kom till kablarna till T-banan.
    Sedan ca ett år senare, liknande sak som hängde efter T-banan i söderort.

Kommentarer inaktiverade.