UFO utanför Oskarshamn

 

Håller för närvarande på att undersöka en intressant ufoobservation från Oskarshamn. Händelsen inträffade för lite över ett år sedan, den 19 oktober 2010. Observatören, en ung man, var på väg hem i sin bil när han fick syn på ett blinkande rött ljus på himlen. Ljuset växte i intensitet och närmade sig uppenbarligen området där mannen färdades. Snart fick mannen i bilen syn på ett svagt rött sken i horisonten. Det visade sig ganska omgående att en flygfarkost av något slag svävade ovanför vägen. En röd lampa under farkosten lyste upp vägen, dikena och skogen intill. 

Kvällen den 19 oktober var mulen och kall. Det var halka i luften och månen syntes genom molnen. När observatören var ungefär en mil hemifrån körde han rätt igenom det röda skenet. Hela bilen täcktes av skenet, motorhuven blänkte och instrumentbrädan inne i bilen badade i det röda ljuset. Efter cirka 500 meter stannade mannen till på en avtagsväg. Han var redigt rädd men lutade sig ut genom bilfönstret och tog snabbt en bild med sin mobilkamera. Det som fastnade på den kraftiga inzoomningen var den starka lampan. 

På kartan finns observationsområdet utmärkt med en röd cirkel. 

Att få en bild av det ufo man undersöker händer inte var dag. Tyvärr säger inte bilden så mycket mer än att det verkligen fanns en kraftig lampa ovanför vägen. Av flygfarkosten syns på bilden ingenting. Observatören är i efterhand inte alls säker på vad det var han såg men beskriver i alla fall farkosten som triangelformad. Han kunde se utbuktningar på föremålet och att dess akter var rak. Han hörde även ett skrapande metalloljud som påminde om en kompressor som pyser ut luft. 

I det stora hela är detta ett ufofall som är så pass intressant att det kommer bli uppföljning med intervju och bilder i ett kommande nummer av UFO-Aktuellt. Vi spanar också efter ytterligare ett vittne som observatören såg stå intill en parkerad bil längs vägen. Observatören är ganska säker på att den mannen också såg ljusskenet på himlen. Annars har jag hittills inte funnit någon förklaring på vad för slags flygfarkost det kan ha varit. På rak arm liknar beskrivningen ett amerikanskt stealth-plan, vilket observatören också liknar triangeln vid. Det pågick dock underhåll längs en kraftledningsgata alldeles intill observationsplatsen vid tidpunkten så kanske finns där en möjlig förklaring. Kanske var det en helikopter eller dylikt som inspekterade vad som gjorts men i så fall tror jag att det görs i dagsljus och inte sent på mulna kvällar. 

Fältundersökningen utanför Oskarshamn går vidare. Det finns många fler frågor att ställa innan handlingarna kan läggas åt sidan. En gedigen undersökning från första början är varje sällsam ufoobservation värd.

Annonser

3 comments

  1. Tänk bara på att om man skall ha en någorlunda korrekt vittnesuppgift måste observatören/ vittnet höras inom 2 dagar, sedan förvrängs minnet, falska minnesbilder etc.

  2. Verkligen intressant, ska bli intressant att veta vad ni kommer fram till. För ca 3 år sedan berättade en kvinna för mig att vi kommer få ser mer ufon framöver. Någongång hoppas jag få en skymt av dem, nu när man bor så lägligt med utskikt över Siljan och gatubelysning som är en bristvara.

  3. Jo så är det tyvärr. Detta ufovittne har dock visat sig vara stabil och konsekvent. Men det återstår lite jobb och några fler frågor innan jag kan känna mig någorlunda nöjd med fältundersökningen.

Kommentarer inaktiverade.