Riksstämma och ufoexpo i Borås

I helgen har jag och Amanda varit i Borås tillsammans med många av UFO-Sveriges mest flitiga medlemmar. UFO-Sverige hade sin riksstämma i staden och som tradition bjuder var det även ufoexpo och föredrag för allmänheten på lördagen efter den interna riksstämman.

Jag framför Folkets hus i Borås där UFO-Sverige höll sin rikstämma och sitt ufoexpo lördag den 7 maj.

Vi åkte ned på fredagen den sjätte maj och byggde först upp utställningen under dagen. Det blev en hel del bärande på lådor och det tog några timmar innan allt var klart för drabbningen på lördagen. De flesta av oss bodde på Hotell Sköna Nätter och efter att vi fräschat upp oss tog vi taxi till resturang Oliven där vi åt en gemensam middag på fredagskvällen. Att ha trevligt och gemytligt samt äta god mat och dryck stod på menyn.

Amanda, tillsammans med Tage Bång, tog hand om biljettförsäljningen.

Mats Nilsson skrev protokoll och Anders Persson höll i ordförandeklubban under riksstämman.

Stämman började klockan 10 på lördagen och det som var mest intressant för mig och Amanda var att vi blev invalda som ordinarie ledamoter i UFO-Sveriges styrelse. Amanda har varit suppleant en längre tid så hon har erfarenhet av styrelsejobbet men för mig blir allt nytt och intressant. Det ska bli roligt och spännande att få vara med och bestämma lite i kulisserna. Jag och Amanda kom även att sänka medelåldern i styrelsen och det bådar väl bara gott inför framtiden.

Efter stämman öppnade ufoexpot för allmänheten. Lokalen vi var i var liten och mysig och det kom cirka 75 personer som tog del av utställningen och de föredrag som Håkan Blomqvist och Clas Svahn bjöd på. Jag gick runt och pratade lite med en del besökare och fick bland annat höra en intressant ufoupplevelse som en kvinna varit med om på 60-talet. Hela dagen var även dokumentärfilmarna, som gör en dokumentär om UFO-Sveriges arbete, med och filmade. Det ska bli intressant och se vad resultatet blir.

Det blev en mycket trevlig helg med arbete, samtal, skoj och upptåg. Jag passar på att tacka alla inblandade för en riktigt spännande och rolig helg och ser fram emot att träffa er alla goa ufovänner igen.

 

Tobias Lindgren visar för expobesökare hur rapportcentralen fungerar.

Besökare på ufoexpot fick mingla med luttrade ufologer, dokumentärfilmare samt nyfikna intresserade.

Sammanlagt kom cirka 75 personer till ufoexpot i Borås för att ta del av ufomysteriets många frågor och tankar.

Håkan Blomqvist håller föredrag om svårlösta ufofall och AFU på ufoexpot i Borås. Senare talade även Clas Svahn om piloters möten med ufos. Det hela avslutades med en frågestund på tjugo minuter.

I väntan på skjuts tillbaka till hotellet efter fredagskvällens utgång. Från vänster: Richard Andersson, Gunnar Karlsson, Amanda Fredriksson, Tobias Lindgren, Håkan Blomqvist och Mats Nilsson.

Vi trängde in oss i dokumentärfilmarnas svarta minibuss. Filmaren Michael Cavanaugh sitter vid ratten.

För övrigt beslutade stämman att UFO-Sverige nästa år ska hålla stormöte i Örebro. För er som missade expot i Borås så kommer således en ny chans i Örebro nästa år.

Annonser