I Sala på bjudning

I dagarna har jag och Amanda hunnit med ett besök på UFO-Sveriges kansli i Sala. Vi besökte Mats Nilsson, sekreterare i UFO-Sverige, för att umgås, prata och hämta materiel för kommande fältundersökning. Med oss på resan var Marina från Smedjebacken, en god vän till familjen.

UFO-Sveriges kansli. Här sitter Mats och redigerar medlemstidningen UFO-Raden.

Mats visar runt Marina och Amanda i kansliet.

I Sala mötte Mats upp oss på gatan för vi missade en annan rondellsväng i svängarna. Det visade sig att Mats hade ordnat med en stor middagsöverraskning – grillparty i den svenskaste av somrar! Jag noterade förnöjt att kolbitarna låg färdigförkolnade i grillen, att utebordet var dukat, att köttbitarna drypte av limemarinad och att öl stod kylda i kylskåpet. Jag blev även glad över att vännen Gunnar Karlsson, kassör i UFO-Sverige, också dykt upp för att träffa oss. Även Gunnar bor i Sala, några tefatskast bort från Mats lägenhet.

Mats började med att visa upp kansliet för oss. Det var ett ufo-mecka, beläget i ett rum i hans lägenhet. Bland alla ufo-böcker och ufo-dokument på hyllorna hängde en himla många profilbilder på gamla hederliga country-stjärnor. Alla var signerade och Mats hade genom åren fått dem hemskickade till sig. Han visade även upp sina countryplattor på vinyl. En imponerande samling.

Efter rundturen blev det då grillat i trädgården. Mats närmaste familj var också med på noterna och tillsammans knäppte vi en och annan bärs och språkade om ufos i det gassande tropiska solskenet. Det blev en mycket lyckad och trevlig dag.

Grillparty i Sala. Gunnar och Mats till höger.

På hemväg från Sala mötte vi skogens konung. ”Hej på dig sturbrinden!”

Annonser

One comment

  1. Hej Anders och Amanda.
    Tack för den fantastiskt fina redogörelsen för ert besök hos mig, min familj och UFO-Sveriges högkvarter.

    Mats

Kommentarer inaktiverade.