Dragspel och UFO

Den som i helgen har möjlighet är välkomna till Rättviks Finnmark och då speciellt till Dådrans Kapell. Klockan 18.00 spelar där Anderz Berglundz Trio egna kompositioner på dragspel, fiol och piano. Det är jag som spelar dragarspelet.

Trion har uppträtt i kapellet, varje år första helgen i juli, sedan 2005. Varje gång har det varit ett speciellt tema. En gång var det folktro och då spelade vi låtar med anknytning till troll, näcken och många andra sorters ovanliga varelser.

I år, lördag den 3 juli, blir det som sagt egna låtar. Låtar du aldrig hört förut. Låtar som smeker själen och bygger upp ett glatt och somrigt humör. En låt jag gjort och som det är premiär på, heter UFO över Sverige. Men pröva inte att dansa vals till den. Valsen har, liksom ufo-fenomenet, ett par oväntade takter som sätter griller i huvudet på dansparet.

Välkommen till Dådrans Kapell på lördag klockan 18.00. Efter den pärsen blir e fest natten lång i Lycktuv!

Ytterligare möjlighet att lyssna på konserten blir det dagen efter, söndag den 4:e.  Även då med starttid klockan 18.00 men denna gång i Boda Kyrka, någon mil från Rättvik. Se affischen ovan!

Annonser

One comment

Kommentarer inaktiverade.