Riksstämma i Kalmar

I helgen var jag på UFO-Sveriges riksstämma i Kalmar. Det var första gången jag var där och staden långt nere i söder bjöd på solsken och smak av sommar. På väg ned fick jag sällskap i bilen av Amanda Fredriksson från Ludvika. Hon är liksom jag fältundersökare i UFO-Sverige och vi har tillsammans börjat med att åka runt i landet och intervjua människor som sett ufos.

När vi checkat in på Svanens hotell i Kalmar begav vi oss till Jenny Nyströmsskolan där riksstämman skulle gå av stapeln. Stämman var min första som aktiv medlem i UFO-Sverige. Vi fick bl.a. hjälpa till med att bygga upp en utställning om ufo-fenomenet. När det var klart låstes dörrarna och hela gänget från UFO-Sverige begav sig av mot hotellen för att fräscha upp sig inför kvällens middag.

Efter en sen kväll/natt var det på lördagen klockan 10.00 dags för UFO-Sveriges årsmöte. Allmänheten släpptes in i lokalerna från klockan 13.oo och då hjälpte jag till med att sälja lite böcker och förtäring samt pratade och gjorde reklam för föreningen för några som trotsat solskenet. Klockan 14.oo började föredragen och alla samlades i hörsalen. Först berättade Håkan Blomqvist från AFU i Norrköping om svenskar som påstått sig haft kontakt med utomjordingar. Håkan hade riktat in föredraget på de utomjordingar som sägs likna vanliga jordbor – så kallade ”nordic aliens”. Efter honom tog ordföranden Clas Svahn vid och berättade om ufo-fall som kommit in till den svenska militären där de fått stämpeln ”hemligt”. Allt eftersom åren gått har fallen grävts fram ur militärarkivens mest dammiga hyllor av UFO-Sverige och de är nu inte längre hemliga.

Båda föredragen var mycket intressanta att lyssna på. På kvällen, efter avslutat jobb, blev det middag, öl och whisky och vi skålade för UFO-Sveriges 40års jubileum. På söndagen åkte jag och Amanda mot Dalarna igen. Nästa år blir riksstämman i Borås och då kommer vi garanterat vara på plats igen.

Clas Svahn håller föredrag i Kalmar.

Besökare tittar på UFO-Sveriges utställning.

Ni har rätt – det är en otäck bild!

UFO-lappad bil i Kalmar.

Bokförsäljning på riksstämman.

Amanda möter solen efter en hel dag instängd bland ufon.

En kopp kaffe och ufo-snack passar alltid bra ihop.

Delar av Sveriges ”ufo-elit” gör stan.

Annonser